Zaleťte si na víkend do Paříže

Zaleťte si na víkend do Paříže

Do Paříže se létá přímým letem z Prahy. Využijte výhodné levné letenky paříž. Let trvá pouhých 1,5 hodiny, takže nebudete ztrácet čas dopravou. V Paříži je několik letišť.

Letiště Charlese de Gaulla

Toto je nejznámější letiště v Paříži a často se pro něj používá zkratka CDG. Oblíbené letiště se nachází asi 25 km od centra města. Dopravíte se jednoduše některým z autobusů, vlakem nebo taxíkem.

Letiště Orly

Letiště najdete 14 km jižně od centra Paříže. Do centra se dá dostat přímo letištním autobusem nebo městským. Ten je levnější. Letiště se také označuje zkratkou ORY.

Letiště Beauvais

Je už trochu vzdálenější, cesta do Paříže je dlouhá 85 km. Používají ho nízkonákladové lety. Do města jezdí autobus a cesta trvá něco přes hodinu.

Paříž

Kam se v Paříži podíváte a nic to nebude stát

Málokdo ví, že město Paříž podporuje cestovní ruch zajímavou formou a dává možnost návštěvníkům do 26 let ze zemí EU většinu památek ve městě navštívit bez placení vstupného. U vstupu stačí předložit nějaký doklad k identifikaci. A jedná se i o slavné památky jako je Louvre nebo Picassovo muzeum. Pro ostatní turisty lze zřídit kartu Museum Pass, která nabízí 60 volných vstupů do pařížských pamětihodností.

Bazilika Sacré Coeur je světoznámá stavba nacházející se na vrcholu Montmarte a její interiér si zaslouží obdiv.

Paříž3

Pokud se nechcete mačkat ve frontě na Eiffelovku, ale máte rádi pohled z ptačí perspektivy, zajděte si do obchodního domu Printemps, vyjeďte si do posledního patra, kde se nachází příjemná kavárna s úžasným výhledem na město. Na střeše jsou lavičky i dalekohledy.

Výlet do Paříže bez návštěvy Louvru je nemyslitelný. Krásou očarují už venkovní stavby Palais du Louvre. Muzeum se řadí do kategorie největších muzeí světa, má 7 oddělení a už u vchodu budete žasnout nad skleněnou pyramidou, kterou proslavil film Šifra mistra Leonarda.

https://www.vigan.cz